ΕΥΒΟΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ-ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ 

15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  3 ΗΜΕΡΕΣ/ 2 ΝΥΧΤΕΣ

1η Ημέρα: Θεσσαλονίκη-Ιστιαία-Πευκή-Ωρεοί-Αιδηψός (340km)

Αναχώρηση από τα γραφείο μας νωρίς το πρωί . Με ενδιάμεση στάση για καφέ φτάνουμε στο λιμάνι της Γλύφας, όπου θα πάρουμε το πλοίο για να περάσουμε απέναντι στον Αγιόκαμπο της Βόρειας Εύβοιας. Φτάνοντας στην Εύβοια στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και περνώντας από την Ιστιαία, το μεγάλο εμπορικό και οικονομικό κέντρο του νησιού, φτάνουμε στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στο Πευκη, όπου θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε εξ ιδίων. Συνεχίζουμε για τον παραθαλάσσιο οικισμό Ωρεοί. Ελεύθερος χρόνος για καφέ. Αναχώρηση και άφιξη στην Αιδηψό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το απόγευμα μπορείτε να γνωρίσετε την πανέμορφη κωμόπολη, γνωστή παγκοσμίως για τα ιαματικά λουτρά της. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Όσιος Δαυίδ-Αγ. Ιωάννης Ρώσος-Λίμνη (160km)

Πρωινό και αναχώρηση για το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, του γέροντα στις Ροβιές. Πρόκειται για ένα μεταβυζαντινό μοναστήρι χτισμένο σε ένα ιδιαίτερο επιβλητικό τοπίο. Το μοναστήρι ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα από τον Όσιο Δαυίδ και ανακαινίστηκε το 1877. Το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Στο ναό του μοναστηριού φυλάσσονται σε περίτεχνη λειψανοθήκη τα ευωδιάζοντα και θαυματουργά οστά του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, το θυμιατό και το πετραχήλι του Αγίου και άλλα πολύτιμα κειμήλια. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Προκόπι, όπου θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη του Ρώσου. Στο μοναστήρι φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου, το οποίο έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικράς Ασίας τον Οκτώβριο του 1924 με την ανταλλαγή των πληθυσμών. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα και γεύμα. Κατά την επιστροφή στο ξενοδοχείο, θα κάνουμε μια στάση στο παραδοσιακό ψαροχώρι Λίμνη όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Αιδηψός-Βόλος-Θεσσαλονίκη (320km)

Μετά το πρωινό μας, θα πάρουμε τις αποσκευές μας και θα αναχωρήσουμε από Αιδηψό με προορισμό τον όμορφο Βόλο. Ελεύθερος χρόνος στα ξακουστά ουζερί της γνωστής παραλίας της πόλης για γεύμα εξ ιδίων. Μετά το γεύμα αναχώρηση με προορισμό την πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη.     

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
  • Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο χωρίς πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις - περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό - συνοδό του γραφείου μας
  • Τα εισιτήρια του F/B για Αγιόκαμπο - Γλύφα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εισόδους σε μουσεία, ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο ή εξ' ιδίων.

Για την επιβίβαση στο λεωφορείο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού - νόσησες ή rapidtest των τελευταίων 48 ωρών.            

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 97€