ΠΑΜΠΟΡΟΒΟ

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

4ΗΜΕΡΕΣ/3 ΝΥΧΤΕΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΠΑΜΠΟΡΟΒΟ (286 χλμ.)

Αναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί. Θα απολαύσουμε μια διαδρομή μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση, φτάνοντας στον τελικό προορισμό μας το Παμπόροβο .Το τουριστικό θέρετρο του Παμπόροβο βρίσκεται στην καρδιά των βουνών της Ροδόπης , 260 χλμ από την Sofia, 85 χλμ βόρεια του Plovdiv και 15 χλμ από το Smolyan. Το θέρετρο είναι γνωστό ως ένα από τα πιο ηλιόλουστα θέρετρα στην Βουλγαρία. Η μέση θερμοκρασία αέρα είναι 8,5°C και το πάχος του χιονιού είναι 140 - 150 εκ., τα οποία κρατούν περισσότερο από 150 ημέρες το έτος. Το ύψος του θερέτρου είναι 1650μ. Δεδομένου ότι η ψηλότερη κορυφή είναι η Snejanka - 1 926 μ. Στο Παμπόροβο δεν υπάρχουν απότομες αλλαγές στις καιρικές συνθήκες. Από τα πομακοχώρια της Ξάνθης, το τελωνείο του Αγίου Κωνσταντίνου, το Σλάτογκραντ μέχρι το Σμόλιαν και το Παμπόροβο η βλάστηση της οροσειράς της Ροδόπης αφήνει τον επισκέπτη ενθουσιασμένο, ενώ το πράσινο τοπίο με τα απέραντα ελατοδάση, διασχίζεται από πολλά ποτάμια και ρέματα, μεταξύ των οποίων από παραπόταμους του Νέστου και του Άρδα. Η άφιξη μας υπολογίζεται περίπου στις 16:00-17:00 το απόγευμα , όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και έπειτα θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για SPA, φαγητό εξ ιδίων και ξεκούραση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓ. ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ (25,50 χλμ.)

Αφού απολαύσουμε το πρωινό και τον καφέ μας , θα αναχωρήσουμε για το Φαράγγι των Καταρρακτών.Στην περιοχή της πόλης Σμόλιαν στη Ροδόπη είναι η προστατευόμενη περιοχή «Σόσκοβτσετο» που διακρίνεται για την εκπληκτική ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας. Όμως οι τουρίστες έρχονται εδώ κυρίως λόγω της πρασινάδας και ενός από τα πιο όμορφα οικολογικά μονοπάτια στη Βουλγαρία, γνωστό ως «Το φαράγγι των καταρρακτών». Η διαδρομή περνά από μια σειρά από καταρράκτες και διαμορφώνεται από ξύλινες γέφυρες, σκάλες και κιόσκια, τα οποία είναι κρυμμένα κάτω από τη σκιά των ερυθρελάτων. Το οικολογικό μονοπάτι διασχίζει ολόκληρη την προστατευόμενη περιοχή «Σόσκοβτσετο», μεταφέροντας τους τουρίστες στις πιο οικείες γωνιές της και αποκαλύπτοντας εκπληκτικά τοπία. Φυσικά, οι πιο εντυπωσιακοί είναι οι 46 καταρράκτες της περιοχής. Ο πιο επιβλητικός έχει ύψος πάνω από 70 μ. και ονομάζεται «Ορφέας» λόγω του συνειρμού που δημιουργείται μεταξύ των ρευμάτων νερού που ρέουν κάτω από το βράχο και των χορδών της θρυλικής λύρας του Ορφέα. Στην συνέχεια , θα αναχωρήσουμε για την εκκλησία του Αγίου Βησσαρίων. Η Εκκλησία του Αγίου Βησσαρίωνα του Σμολιανού είναι η δεύτερη μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας. Από την επίσημη λειτουργία της στις 3 Ιουλίου 2006 μέχρι και σήμερα, ο ναός έχει γίνει όχι μόνο ένα αγαπημένο μέρος για τις προσευχές της κατοίκων του Σμόλιαν, αλλά και ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής. Κάθε μέρα επισκέπτονται την εκκλησία για να ανάψουν ένα κερί, εγχώριοι και ξένοι τουρίστες.
Η εκκλησία πήρε το όνομά της μετά τον τελευταίο Επίσκοπο του Σμόλιαν της Ροδόπης Βησσαρίων, ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια από Οθωμανούς τον 17ο αιώνα, λόγω της άρνησής του να αποδεχθεί το Ισλάμ και αγιοποιήθηκε από την Εκκλησία το 1987. Έπειτα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για φαγητό και ξεκούραση.

3η Ημέρα: ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ''ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ'' (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)

Μετά το πρωινό μας, ραντεβού στην reception του ξενοδοχείου για αναχώρηση της προαιρετικής μας εκδρομής. Θα απολαύσουμε την φύση της ευρύτερης περιοχής του Παμπόροβο με την καθοδήγηση ενός έμπειρου ξεναγού. Θα περπατήσουμε μέχρι το διάσημο αξιοθέατο της περιοχής, τους '' Βράχους του Ορφέα'', οι οποίοι βρίσκονται στους πρόποδες του βουνού Σνεζάνκα. Σύμφωνα με το θρύλο των κατοίκων της περιοχής, ο Ορφέας θαμπωμένος από την θέα που αντίκρισε εμφανίστηκε σε αυτό το μέρος, για αυτό και οι βράχοι πήραν το όνομα του. Στη συνέχεια, θα συνεχίσουμε μέχρι τον πύργο όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για καφέ. Κατόπιν θα συνεχίσουμε τον όμορφο περίπατο μας. Ελεύθερος χρόνος για spa και χαλάρωση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΠΑΜΠΟΡΟΒΟ- ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (330 χλμ.)

Την 4η και τελευταία μέρα, αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε νωρίς το πρωί για να επισκεφτούμε τον τελευταίο προορισμό του ταξιδιού αυτού το Σαντάνσκι. Το Σαντάνσκι είναι μια πόλη στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ελλάδα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι απέχει περίπου 160χλμ από την Σόφια, όσα δηλαδή και από την Θεσσαλονίκη! Ονομάστηκε έτσι από τον ομώνυμο ήρωα της απελευθέρωσης της Βουλγαρίας, Γιάνε Σαντάνσκι και βρίσκεται σε μια κοιλάδα στους πρόποδες των Ορέων Πιρίν, στις όχθες του Ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα. Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στους 26.959 κατοίκους, μεταξύ αυτών και πολλοί Έλληνες, οι οποίοι διατηρούν τις δικές τους επιχειρήσεις στην περιοχή. Στην πόλη υπάρχουν αρκετές θερμές πηγές, γεγονός που κάνει πολλούς τουρίστες τόσο από την Βουλγαρία, όσο και από τις γύρω χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, να το επισκέπτονται για διακοπές και χαλάρωση. Με την άφιξη μας στο Σαντάνσκι θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για βόλτες ,ψώνια και φαγητό εξ ιδίων. Στην συνέχεια θα επιστρέψουμε από τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα και η άφιξη μας αναμένεται να γίνει αργά το απόγευμα .

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:ΑΠΟ 160 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • -Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • -Διαμονή στο επιλεγμένο Ξενοδοχείο με πρωινό και βραδινό.
  • -Έμπειρος Αρχηγός
  • - Συνοδός του γραφείου μας
  • - Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισόδους σε μουσεία και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο ή εξ ιδίων. Φόρος διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο.
Για την επιβίβαση στο λεωφορείο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού - νόσησης ή rapid test των τελευταίων 48 ωρών.