ΚΑΒΑΛΑ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΞΑΝΘΗ 


                                                       ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΒΑΛΑ-ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ-ΞΑΝΘΗ

17-18/10/2020

1η ημέρα:Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Αλεξαν/πολη(302 km)

Αναχώρηση στις 07:00 με πρώτο προορισμό την Καβάλα. Μετά τις απαραίτητες στάσεις η άφιξή μας στην πόλη υπολογίζεται στις 10:00 π.μ. Πιθανολογείται πως το όνομα της πόλης προέρχεται από τον αρχαίο οικισμό "Σκαβάλλα", σημερινή Παλαιά Καβάλα, από την οποία θεωρείται πως έφτασαν στην Καβάλα οι αρχαίοι κάτοικοί της. Κατά την διάρκεια της παραμονής μας έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα αξιοθέατα της πόλης όπως οι Καμάρες και το Φρούριό της. Πριν αποχαιρετήσουμε την πόλη θα επισκεφτούμε την παραλία της όπου μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ και το γεύμα μας εξ ιδίων. Στις 16:00 ακολουθεί αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη. Γύρω στις 18:00 θα είμαστε στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση. Θα ακολουθήσει βόλτα στον Φάρο της πόλης και ξεκούραση.

2η ημέρα:Αλεξ/πολη-Ξάνθη-Θεσσαλονίκη (308 km)

08:00 πρωινό στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί προαιρετική επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο ή εναλλακτικά στην Σπηλιά του Κύκλωπα. Στις12:00 αναχώρηση για την Ξάνθη και άφιξη γύρω στις 13:30. Η Ξάνθη βρίσκεται κτισμένη στις παρυφές του Αχλαδόβουνου και τη διαρρέει ο ποταμός Κόσυνθος. Για το όνομα της πόλης υπάρχουν δύο απόψεις: η πρώτη, πως Ξάνθη ονομαζόταν μία από τις κόρες του Ωκεανού και της Τηθύας και η δεύτερη, πως προέρχεται από μία αμαζόνα που είχε το όνομα Ξάνθη. Μέχρι τις 17:30 που θα αναχωρήσουμε για την Θεσσαλονίκη θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην παλιά πόλη της Ξάνθης και να γευματίσουμε εξ ιδίων. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη γύρω στις 21:30-10:00.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ: 85

Ταξιδεύουμε με ασφάλεια

  • Φροντίζουμε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα
  • Σας παρέχουμε ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο με πρωινό

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο,τι αναφέρεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ ιδίων.

Τιμή εισιτηρίου για το εθνολογικό μουσείο: Ολόκληρο 3€,μειωμένο 2€

*Για την επίσκεψη στην σπηλιά του Κύκλωπα είναι απαραίτητα τα αθλητικά παπούτσια γιατί βρίσκεται σε βραχώδη περιοχή που καταλήγει στην θάλασσα. Η πραγματοποίηση ή μη της επίσκεψης θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ενδιαφερομένων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.