ΕΛΑΤΗ-ΠΕΡΤΟΥΛΙ

                                         27-29/11/2020

ΠΕΡΤΟΥΛΙ -ΕΛΑΤΗ-ΤΡΙΚΑΛΑ
1η μέρα στο Περτούλι (261km)

Ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη στις 08.00π.μ με τις απαραίτητες στάσεις η άφιξη μας υπολογίζεται στον νομό Τρικάλων περίπου στις 12.00μ.μ .Χτισμένα στις δυτικές πλαγιές του Κόζιακα, τα γραφικά χωριά της Ελάτης και του Περτουλίου, αποτελούν σήμερα έναν από τα πιο αγαπημένα ορεινά θέρετρα της Ελλάδας και πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Μπορούμε να εγγυηθούν για υπέροχες στιγμές σε μία από τις πιο όμορφες και αυθεντικές περιοχές του νομού Τρικάλων.
Χτισμένο αμφιθεατρικά, το Περτούλι αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ορεινά θέρετρα της Ελλάδας προσφέροντας την μοναδικότητα του αλπικού τοπίου, των γραφικών πετρόκτιστων σπιτιών του με τις κόκκινες ή πέτρινες στέγες, τις παραδοσιακές ταβέρνες που είναι έτοιμες να μας φιλοξενήσουν με τις πιο ωραίες λιχουδιές καθώς και το χιονοδρομικό κέντρο για τους λάτρες των σπορ. Παλιά αρχοντικά, διαμορφωμένα σε ατμοσφαιρικούς ξενώνες ή ξενοδοχεία, προσφέρουν λύσεις για υψηλού επιπέδου διαμονή. Κάπου εκεί θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας όπου θα γίνει και η τακτοποίηση των δωματίων.
Μόνο πέντε χιλιόμετρα έξω από το χωριό, ξεκινούν δάση γεμάτα έλατα και συνεχίζουν σχηματίζοντας τα Περτουλιώτικα. Λιβάδια πλούσια σε πανίδα και χλωρίδα οπού εκεί θα γεμίσουμε τις μπαταρίες μας από το υπέροχο αυτό τοπίο καθώς και θα γεμίσουμε τα πνευμόνια μας με καθαρό οξυγόνο . Εκεί θα δείτε τα άλογα να καλπάζουν, τις αγελάδες βόσκουν χαλαρά και τα ελάφια να περνούν από μπροστά σας, ενώ θα απολαμβάνετε ορεινές δραστηριότητες.
Μάλιστα έχετε την επιλογή να ζήσετε την εμπειρία ιππεύοντας όμορφα άλογα συνοδευόμενοι από έμπειρους εκπαιδευτές σε μία διαδρομή 30 λεπτών βάση καλών καιρικών συνθηκών. Η ιππασία θα ξεκινήσει από το χωριό Λιβάδια πολύ κοντά στο χωριό Περτούλι.


Horse Riding


1-6 άτομα-35€
7-10 άτομα-33€
11-30 άτομα-28€


2η μέρα στην Ελάτη (260km)


Η Ελάτη έχει υψόμετρο 950 μέτρα και αποτελεί το μεγαλύτερο από τα ορεινά χωριά των ορεινών Τρικάλων και το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά. Σήμερα αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ όσο και για όλους εκείνους που αναζητούν ξεκούραση και χαλάρωση.
Λίγο παραπάνω στα 1090 μέτρων στις πλαγιές του Κόζιακα και σε απόσταση 54 χλμ. από τα Τρίκαλα, ένας ορεινός παράδεισος περιτριγυρισμένος από βουνά, πυκνά δάση από έλατα, καταπράσινα λιβάδια και τρεχούμενα νερά περιμένει να τον επισκεφθείτε.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


Πεζοπορία
Στην περιοχή υπάρχουν πεζοπορικές διαδρομές και μονοπάτια προς πολλές κορυφές. Μία από αυτές είναι προς το Καταφύγιο του Κόζιακα για όποιον είναι λάτρης της φύσης . Μία όμορφη διαδρομή προς το καταφύγιο που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.750 μέτρων. Το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει εώς και 35 άτομα και σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η κορυφή του Κόζιακα στα 1.901μέτρα.
Η εκκίνηση προς το καταφύγιο μπορεί να γίνει είτε από απέναντι από το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου είτε από την Ελάτη. Πιο όμορφη είναι αυτή από το χωριό της Ελάτης.
Καταρράκτες
Οι μεγαλύτεροι καταρράκτες της νότιας Πίνδου είναι στη Δέση. Ο μικρός έχει ύψος 30 μέτρα και βρίσκεται στη θέση "Γκούρα Μπατιμάρι¨, ενώ ο μεγάλος έχει ύψος 100 μέτρα. Και οι δύο βρίσκονται στις δυτικές παρυφές του όρους "Χαλικόβουνο".Ακόμη αξιοσημείωτο είναι να δούμε το σπήλαιο του Μπέηπου βρίσκεται κοντά στην Ελάτη και αξίζει να το επισκεφθούμε.

Έπειτα κατηφορίζοντας προς την επιστροφή μας όπου θα καθοριστεί ανάλογα με τις ανάγκες της ημέρας μας θα κάνουμε μία μικρή στάση να απολαύσουμε ένα μεσημεριανό γεύμα κ έπειτα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με τελευταία στάση την υπερσύγχρονη πόλη των Τρικάλων. 

TIMH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 89 €

Τρίκαλα
Φτάνοντας στα Τρίκαλα , θα απολαύσουμε ένα ζεστό ρόφημα απολαμβάνοντας την βόλτα μας δίπλα στο ποτάμι βγαίνοντας όμορφες πόζες στην ξακουστή πλατιά γέφυρα του Ληθαίου ποταμού που διασχίζει κατά μήκος όλη την πόλη των Τρικάλων. Θα αφιερώσουμε λίγο ακόμη χρόνο πηγαίνοντας στην παλιά πόλη των Τρικάλων όπου και θα βρούμε την πασίγνωστη γειτονιά του Τσιτσάνη όπου είναι ζωγραφισμένη από παλιές εικόνες εκείνης της εποχής.
Ύστερα επιστροφή στην όμορφη Θεσσαλονίκη όπου η άφιξη μας υπολογίζεται στις 22.00 μ.μ.
** Για όλες τι παραπάνω δραστηριότητες οι τιμές ως προς το παιδικό εισιτήριο είναι διαφορετικές.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά με λεωφορεία του γραφείου
  • Συνοδός γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
  • Πρωινό
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε μουσεία
  • Δραστηριότητες
  • Ο ειδικός φόρος διαμονής ο οποίος πληρώνεται στο ξενοδοχείο.

*Ο,τι αναφέρεται ως προαιρετικό,προτεινόμενο ή εξ ιδίων.