ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ-ΜΕΤΣΟΒΟ

26-28/10/2020 

ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ- ΜΕΤΣΟΒΟ

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 7:00 το πρωί με προορισμό τα εντυπωσιακά Ιωάννινα. Μετά τις απαραίτητες στάσεις και μέσω της εθνικής οδού, φτάνουμε στα Ιωάννινα.

1η μέρα Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα (261 km)

Θα επισκεφθούμε το πρώτο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Ελλάδας και ακολουθεί προτεινόμενη επίσκεψη στο Κάστρο των Ιωαννίνων που χτίστηκε το 528 μ.Χ και βρίσκεται μέσα στην πόλη. Προαιρετικά θα επισκεφτούμε το νησί της Κυρά-Φροσύνης, όπου μπορούμε να απολαύσουμε και το μεσημεριανό μας γεύμα εξ ιδίων. Το απογευματάκι θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο όπου θα γίνει η τακτοποίησή μας στα δωμάτια . Μόλις τακτοποιηθούμε θα έχουμε όλη την ώρα μπροστά μας για να δούμε και την βραδινή πλευρά των Ιωαννίνων γύρω από την φωτισμένη λίμνη.

2η μέρα Ιωάννινα -Κόνιτσα-Μπουραζάνι (135,8 km)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε σιγά σίγα για τον προορισμό μας στο Μπουραζάνι. Λίγο πριν φτάσουμε θα κάνουμε μία μικρή στάση για να βγούμε όμορφες φωτογραφίες στο ποταμό Αώος κάτω από την γραφική πέτρινη γέφυρα της Κόνιτσας που αξίζει να την δούμε διότι είναι η ψηλότερη μονότοξη γέφυρα των Βαλκανίων. Θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας για το Πάρκο Άγριας φύσης όπου θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο εντός του πάρκου λιγότερο από δύο(2) ώρες. Θα υπάρχει άμεση οπτική επαφή με τα άγρια νυκτόβια ζώα που φιλοξενούνται, (ελάφια, πλατόνια, αγριοπρόβατα, αγριογούρουνα, αγρίμια της Κρήτης και ζαρκάδια) και στο ειδικά διαμορφωμένο κτίριο για την οπτικό-ακουστική περιβαλλοντική εκπαίδευση. Μία διαφορετική περιήγηση για τους λάτρεις της φύσης. Η εκδρομή μας θα συνεχιστεί γευματίζοντας εξ ιδίων σε μία γραφική ταβέρνα με ωραίες νοστιμιές. Η επόμενη μας στάση θα είναι στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης που είναι κτισμένη από τον 7ο αιώνα π.Χ. Ένα γραφικό μοναστήρι κρυμμένο μέσα στην πυκνή βλάστηση της Ηπείρου. Μοναδικό μέρος ώστε να ¨αντλήσουμε¨ καθαρό οξυγόνο και να ξαναβρούμε την γαλήνη μας. Περίπου η ώρα 18.00 μ.μ θα επιστρέψουμε στα όμορφα Ιωάννινα και ο καθένας μπορεί να επιλέξει τον τρόπο που θα εκμεταλλευτεί το υπόλοιπο της ημέρας.

3η μέρα: Ιωάννινα-Μέτσοβο-Θεσσαλονίκη (268,5 km) 

Η αναχώρηση μας θα είναι στις 11.00π.μ και θα ακολουθήσουμε τον δρόμο για τον παραδοσιακό οικισμό του Μετσόβου. Θα έχουμε χρόνο να περιπλανηθούμε στα στενά γραφικά μονοπάτια του Μετσόβου είτε για φαγητό είτε για καφέ εξ ιδίων. Επίσης, προαιρετικά μπορούμε να επισκεφτούμε την πινακοθήκη του Αβέρωφ που φιλοξενείται στο χωριό. Αφού τελειώσει η βόλτα μας από το Μέτσοβο θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Θεσσαλονίκη όπου η άφιξη μας υπολογίζεται περίπου στις 20.00-21.00 μ.μ.

Τιμή συμμετοχής : 89€

2ΗΜΕΡΗ ΚΑΒΑΛΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΞΑΝΘΗ 17-18/10

1η ημέρα:Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Αλεξαν/πολη(302 km)

Αναχώρηση στις 07:00 με πρώτο προορισμό την Καβάλα. Μετά τις απαραίτητες στάσεις η άφιξή μας στην πόλη υπολογίζεται στις 10:00 π.μ. Πιθανολογείται πως το όνομα της πόλης προέρχεται από τον αρχαίο οικισμό "Σκαβάλλα", σημερινή Παλαιά Καβάλα, από την οποία θεωρείται πως έφτασαν στην Καβάλα οι αρχαίοι κάτοικοί της.

Κατά την διάρκεια της παραμονής μας έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα αξιοθέατα της πόλης όπως οι Καμάρες και το Φρούριό της. Πριν αποχαιρετήσουμε την πόλη θα επισκεφτούμε την παραλία της όπου μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ και το γεύμα μας εξ ιδίων.

Στις 16:00 ακολουθεί αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη. Γύρω στις 18:00 θα είμαστε στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση. Θα ακολουθήσει βόλτα στον Φάρο της πόλης και ξεκούραση.

2η ημέρα:Αλεξ/πολη-Ξάνθη-Θεσσαλονίκη (308 km)

08:00 πρωινό στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί προαιρετική επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο ή εναλλακτικά στην Σπηλιά του Κύκλωπα*.

12:00 αναχώρηση για την Ξάνθη και άφιξη γύρω στις 13:30.

Η Ξάνθη βρίσκεται κτισμένη στις παρυφές του Αχλαδόβουνου και τη διαρρέει ο ποταμός Κόσυνθος. Για το όνομα της πόλης υπάρχουν δύο απόψεις: η πρώτη, πως Ξάνθη ονομαζόταν μία από τις κόρες του Ωκεανού και της Τηθύας και η δεύτερη, πως προέρχεται από μία αμαζόνα που είχε το όνομα Ξάνθη. Μέχρι τις 17:30 που θα αναχωρήσουμε για την Θεσσαλονίκη θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην παλιά πόλη της Ξάνθης και να γευματίσουμε εξ ιδίων.

Άφιξη στην Θεσσαλονίκη γύρω στις 21:30-10:00.

                                                                                                              ΤΙΜΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ: 89€ 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά με λεωφορεία του γραφείου
  • Συνοδός γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • 2 διανυκτέρευσεις σε ξενοδοχείο
  • Πρωινό
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε μουσεία
  • Ο ειδικός φόρος διαμονής ο οποίος πληρώνεται στο ξενοδοχείο
  • Ο,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΤΙΜΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 3€

ΤΙΜΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ: 2€

ΤΙΜΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΒΕΡΩΦ: ΤΙΜΗ GROUP 2€