ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΑΟΥΣΑΣ

29/02/2020

Τιμή συμμετοχής 10 €

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 8:00 το πρωί με προορισμό το καρναβάλι της Νάουσας.

Την περίοδο της Αποκριάς, διαφορετικής από τις άλλες μέρες του χρόνου, κυριαρχούν το κέφι, οι αστεϊσμοί, τα πειράγματα αλλά κυρίως οι μεταμφιέσεις.

Στη Νάουσα, η Αποκριά χαρακτηρίζεται και από τον αυθορμητισμό, τον ενθουσιασμό, τη φιλόξενη διάθεση των Ναουσαίων, τα χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία γλέντια τους, τα σατιρικά καρναβάλια. Ιδιαίτερο και βασικότερο όμως στοιχείο είναι το έθιμο «Μπούλες» ή κατ' άλλους «Γενίτσαροι και Μπούλες». Ένα έθιμο με βαθιές ρίζες, που στο πέρασμα της μακραίωνης ιστορίας του ενσωμάτωσε στοιχεία της τοπικής παράδοσης και των ηρωικών αγώνων. Την μεγαλύτερη ακμή του γνώρισε στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα και φθάνει αναλλοίωτο μέχρι τις μέρες μας.

Ελεύθερος χρόνος για διασκέδαση ,παρακολούθηση των εκδηλώσεων καφέ και φαγητό (προαιρετικά).

Μετά τις απαραίτητες στάσεις Υπολογίζουμε την άφιξη μας στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 20:30 το βράδυ. (95ΧΛΜ)

Τιμή συμμετοχής : 10€η από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Νάουσα με τους υπέροχους καταρράκτες.

Μασκαρευτείτε , ντυθείτε και ελάτε στην παρέα μας για την απόλυτη διασκέδαση.

Στις 29 Φεβρουαρίου ξεκινάει η μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού .

Στην Νάουσα, πρωτεύουσα του νομού , το καρναβάλι ξεκίνησε την Τσικνοπέμπτη, με τους συλλόγους, τους φορείς, τον κόσμο να ψήνει από το πρωί και να διασκεδάζει και συνεχίζεται με καθημερινές εκδηλώσεις.

Κτισμένη πάνω σε βράχο, προσφέρεται για εξορμήσεις, όχι μόνο τις μέρες της Αποκριάς, με το  καρναβάλι της, αλλά και όλες τις εποχές του χρόνου. Σήμα κατατεθέν της πόλης των νερών, όπως την αποκαλούν, οι καταρράκτες της, οι μεγαλύτεροι των Βαλκανίων, με τον εντυπωσιακό Κάρανο να πέφτει από ύψος 70 μ.

Ελεύθερος χρόνος για διασκέδαση ,παρακολούθηση των εκδηλώσεων καφέ και φαγητό (προαιρετικά).

Μετά τις απαραίτητες στάσεις Υπολογίζουμε την άφιξη μας στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 20:30 το βράδυ.( 92 ΧΛΜ)