ΠΑΛΙΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ


14/11/2020

Ημερήσια οδική εκδρομή

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 08:00 το πρωί με προορισμό τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο. Ο πέτρινος οικισμός του Άγιου Αθανάσιου έχει όλα τα ατού για να καταφέρει να κυριαρχήσει στις ορεινές εξορμήσεις, όχι μόνο των «βορείων» αλλά και των κατοίκων της πρωτεύουσας.
Παραδοσιακή ομορφιά; Έχει. «Γκράντε» χιονοδρομικό σε απόσταση αναπνοής; Έχει. Πληθώρα δραστηριοτήτων στα πέριξ; Έχει και από αυτό. Γραφικά χωριουδάκια για ολιγόωρες αποδράσεις; Μπόλικα.

Τι άλλο χρειάζεστε για να το ανακαλύψετε;

Καιρού επιτρέποντος, οι βόλτες στα πέτρινα μονοπατάκια του χωριού είναι must για να χαζέψετε τα δεκάδες μαγαζάκια με παραδοσιακά προϊόντα και κάθε λογής αντικείμενα, να ανηφορίσετε στην όμορφη εκκλησία της Αναλήψεως και να παρασυρθείτε από τις μυρωδιές στα κρυμμένα μαγειρεία που σερβίρουν παραδοσιακή κουζίνα και ιδιαίτερες γεύσεις, βασισμένες σε ντόπια προϊόντα. Σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τον Αγιο Αθανάσιο βρίσκεται μια από τι ς μεγαλύτερες και βαθύτερες λίμνες της Ελλάδας.

Στην εκδρομή περιλαμβάνεται επίσκεψη στην λίμνη Βεγορίτιδα. Η γνωριμία με τη λίμνη θα μας ταξιδέψει σε έναν άλλο κόσμο: Η Βεγορίτιδα μια από τις μεγαλύτερες και βαθύτερες φυσικές λίμνες της χώρας προσφέρει δυνατότητα φωλιάσματος σε 87 είδη πουλιών από τα πάνω από 160 που έχουν καταγραφεί. Εδώ θα μπορούμε να παρατηρήσουμε Αργυροπελεκάνους, Ροδοπελεκάνους, Χαλκόκοτα, Λευκοτσικνιά, Μικροτσικνιά, Κρυπτοτσικνιά, Λαγγόνες και μεγάλους αριθμούς από φαλαρίδες και βουτηχτάρια.

Αλλά και για όσους είναι λάτρεις της περιπέτειας, η λίμνη προσφέρεται για εναλλακτικό τουρισμό όπως κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, λεμβοδρομίες ή και για ένα ανέμελο ψάρεμα.Κατα την παραμονή μας στην Βεγορίτιδα θα επακολουθήσουμε τις ταμπέλες «προς νησάκι» και θα βαδίσουμε πάνω στην ξύλινη προβλήτα που καταλήγει στο αγκυροβολημένο πλωτό αναψυκτήριο.

Ο συνδυασμός των γήινων χρωμάτων της με την υπέροχη θέα που προσφέρει, θα σας ανταμείψουν.

Αφού ολοκληρώσουμε την περιήγηση μας, θα επισκεφθούμε ταβέρνα της περιοχής για προαιρετικό φαγητό. Αργότερα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, υπολογίζοντας την άφιξη μας στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 14€

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

  • Μεταφορά με λεωφορεία του γραφείου μας.
  • Έμπειρος συνοδός.
  • Ασφάλεια αστική αστικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνεται:

Ο,τι αναφέρεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ ιδίων.

Αναχωρήσεις
Από Θεσσαλονίκη:
08:00 Τούμπα, Γήπεδο ΠΑΟΚ - Θύρα 1
08:15 Πλατεία Αριστοτέλους, Εγνατία - Άγαλμα Βενιζέλου
08:30 Εύοσμος, Μέγα Αλεξάνδρου 130
Από Ν. Μουδανιά: 07:00 Κλειστό Γυμναστήριο (Επιβάρυνση 5 €)
Από Άθυτο: 06:30 Κεντρικά Γραφεία Μax Travel 

  Επιστροφή: 20:00 - 21:00