ΠΑΣΧΑ

 ΠΡΕΒΕΖΑ-ΠΑΡΓΑ

17 ΑΠΡΙΛΟΥ ΕΩΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/4 : ​ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΣΟΒΟ-ΠΡΕΒΕΖΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για Βέροια, Γρεβενά, Μέτσοβο στάση για καφέ συνεχίζουμε Πρέβεζα. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα μεταφορά για να παρακολουθήσουμε την ακολουθία του Επιταφίου σε μία από τις πιο γραφικές εκκλησίες της πόλης, το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, όπου σύμφωνα με το τοπικό έθιμο, κατά την επιστροφή του επιταφίου ακολουθεί ψαλμωδία πίσω από τις κλειστές πόρτες για να εισέλθει ο Επιτάφιος στον ναό της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας προαιρετικό νηστίσιμο δείπνο.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 18/4 : ΠΡΕΒΕΖΑ-ΠΑΡΓΑ-ΠΑΞΟΙ-ΖΑΛΟΓΓΟΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΗ)

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Πάργας με το ιστορικό Κάστρο που δεσπόζει στις παρυφές του Λόφου. Η θέα σου κόβει την ανάσα με της απόκρημνες πλαγιές του να συναρπάζουν το μάτι του ταξιδιώτη. Ακριβώς απέναντι του βρίσκεται ένα κατάφυτο μικρό νησάκι..το νησάκι της Παναγίας , επάνω βρίσκεται μια μικρή εκκλησία στη χάρη της. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Πάργας για καφέ ή φαγητό (εξ ιδίων). Για όσους επιθυμούν σας προτείνουμε μίνι θαλάσσια εκδρομή (εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες) με προορισμό το πανέμορφο νησάκι των Παξών. Πρωτεύουσα των Παξών είναι ο γραφικός Γάιος ο οποίος προστατεύεται φυσικά από δύο νησάκια, την Παναγιά και τον Άγιο Νικόλαο. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και ετοιμαζόμαστε για να υποδεχτούμε την Ανάσταση του Κυρίου. Αναχώρηση το βράδυ για το Ζάλογγο όπου θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ακολουθεί δείπνο με μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα της περιοχής.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19/4: ​ΠΡΕΒΕΖΑ-ΑΡΤΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Άρτα. Φτάνοντας θα κάνουμε μία στάση για καφεδάκι στο πασίγνωστο Γεφύρι της Άρτας όπου θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες. Τέλος επιστροφή στο ξενοδοχείο για το Πασχαλινό, εορταστικό μας γεύμα με πλούσια εδέσματα και ποτό. Το απόγευμα περίπατος στην Πρέβεζα.


ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 20/4: ​ΠΡΕΒΕΖΑ-ΝΙΚΟΠΟΛΗ-ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την αρχαία Νικόπολη, η ίδρυση της οποίας συνδέθηκε με την κοσμοϊστορικής σημασίας ναυμαχία που έλαβε χώρα στις 2 Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., στη θάλασσα του Ακτίου. Επακόλουθο της ναυμαχίας αυτής δεν ήταν μόνο η κατάρρευση του τελευταίου ελληνιστικού βασιλείου (των Πτολεμαίων της Αιγύπτου), αλλά και η αρχή της Ρωμαϊκής περιόδου, με την μονοκρατορία του νικητή Οκταβιανού Αυγούστου. Έπειτα αναχώρηση για το Νεκρομαντείο, που κατά την αρχαιότητα αποτελούσε μικρό νησί της αποξηραμένης λίμνης Αχερουσίας. Οι αρχαίοι τοποθετούσαν στο σημείο αυτό τις πύλες του Άδη, μικρή στάση και συνεχίζουμε για τον ποταμό Αχέροντα, γνωστός και ως Μαυροπόταμος και ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Ηπείρου. Κατά την αρχαιότητα ήταν το πέρασμα από τη γη στο κάτω κόσμο! Επόμενη στάση στα Γιάννενα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό (εξ ιδίων) στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων. Έπειτα αναχώρηση για την πόλη μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά με λεωφορεία του γραφείου
  • Συνοδός γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • 3 διανυκτερεύσεις
  • 3 πρωινά
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε μουσεία

Ο,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο ή εξ ιδίων

Τιμή συμμετοχής : 179€

Moνόκλινο: Επιβάρυνση 60€

Παιδιά εως 4 ετών: Δωρεάν

Παιδιά εως 7 ετών: 130€

Ώρες αναχώρησης:

  • 07:00 από το Γήπεδο του ΠΑΟΚ, θύρα 1 στην Κλεάνθους
  • 07:15 από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Αριστοτέλους
  • 07:30 από τον Εύοσμο, Μεγ. Αλεξάνδρου 130