ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ-ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ


                                                                         

28/10/2020

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ - ΜΟΝΗ ΕΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 8:00 το πρωί με προορισμό την Δράμα.

Μετά την απαραίτητη στάση στο δρόμο για καφέ φτάνουμε στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας. Στο δρόμο Σερρών - Καβάλας, αμέσως μετά την Κορμίστα, στα όρια των νομών Σερρών - Καβάλας, στη βόρεια πλευρά του κατάφυτου όρους Παγγαίου, σε μια θαυμάσια τοποθεσία, σε υψόμετρο 753 μ., βρίσκεται η Ιερά Μονή της Παναγίας. Είναι ένας από τους δύο ιερούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας, που συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί πόλο έλξης πλήθους πιστών, που έρχονται να προσκυνήσουν την "αχειροποίητο εικόνα της Θεοτόκου" και να ηρεμήσουν μέσα στο γαλήνιο περιβάλλον της.

Το όνομα της Μονής, κατά μία από τις τρεις εκδοχές, οφείλεται στο θαύμα της εικόνας της Παναγίας, η οποία έλαμπε και σκορπούσε φως "φοινικούν", δηλαδή κόκκινο, όπως η πορφύρα των Φοινίκων. Απ' αυτό προέρχεται και η ονομασία: Εικών φοινίσσουσα - Εικών - φοίνισσα - Εικοσιφοίνισσα.

Στην συνέχεια θα επισπευτούμε το Σπήλαιο .

Το «Σπήλαιο της Αλιστράτης» έχει γεωλογική ιστορία που εκτείνεται σε βάθος τριών εκατομμυρίων χρόνων, βρίσκεται στο νομό Σερρών και αποτελείται από ένα χιλιόμετρο απίστευτα όμορφης διαδρομής, ανάμεσα σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες, σε βάθος εξήντα μέτρων.

Η θερμοκρασία είναι σταθερή στους δεκαοκτώ βαθμούς χειμώνα - καλοκαίρι, η υγρασία υψηλή, σε αυτήν οφείλεται ο πλούσιος σταλακτικτικός και σταλαγμιτικός διάκοσμος. Φιλοξενεί από τους πιο σπάνιους γεωλογικούς σχηματισμούς που βρέθηκαν σε σπήλαιο, με πιο εκπληκτική ατραξιόν τους «εκκεντρίτες», σταλαγμιτικούς σχηματισμούς που μοιάζουν με χνούδι και δημιουργούνται εξαιτίας της διαφυγής προς πολλές, και όχι μόνο σε κάθετη κατεύθυνση, του σταλαγμιτικού υλικού.

Το φαράγγι αξιοποιήθηκε το 1998 περίπου είκοσι χρόνια από την ανεύρεση του, με χρήση και ευρωπαϊκών πόρων και σήμερα εξάγει τεχνογνωσία σε άλλα σπήλαια του εξωτερικού.

Αφού θαυμάσουμε αυτό το σπήλαιο θα αναχωρήσουμε για την Δράμα. Η Δράμα είναι μία πόλη που χτίστηκε πάνω σε αναρίθμητες πηγές και η ετυμολογία της ονομασίας της προέρχεται από το «Υδράμα-Δύραμα», λόγω της αφθονίας των νερών της. Οι κεντρικές πηγές των νερών αυτών βρίσκονται στο Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας που είναι και το σήμα κατατεθέν της πόλης και το οποίο θα επισκεφθούμε για να θαυμάσουμε και να βγούμε αναμνηστικές φωτογραφίες.

Θα συνεχίσουμε για φαγητό ή καφέ προαιρετικά όπου και θα διασκεδάσουμε ! Τέλος θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με τις καλύτερες αναμνήσεις !

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 14€

Αναχωρήσεις
Από Θεσσαλονίκη:
08:00 Τούμπα, Γήπεδο ΠΑΟΚ - Θύρα 1
08:15 Πλατεία Αριστοτέλους, Εγνατία - Άγαλμα Βενιζέλου
08:30 Εύοσμος, Μέγα Αλεξάνδρου 130
Από Ν. Μουδανιά: 07:00 Κλειστό Γυμναστήριο (Επιβάρυνση 5 €)
Από Άθυτο: 06:30 Κεντρικά Γραφεία Μax Travel
Επιστροφή: 20:00 - 21:00

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά με λεωφορεία του γραφείου
  • Συνοδός γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε μουσεία
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό,προτεινόμενο ή εξ ιδίων.