ΠΑΣΧΑ ΣΥΡΟΣ

16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΒΡΑΔΙΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 16/4 : ​ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΥΡΟ

Συγκέντρωση το βράδυ της Μ. Πέμπτης 22:00 η ώρα το βράδυ και αναχώρηση για το λιµάνι του Πειραιά. Επιβίβαση και αναχώρηση για Σύρο.

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/4 : ΣΥΡΟΣ - ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΡΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ

Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο . Μεταφορά στον Επιτάφιο στην Ερμούπολη όπου συναντιούνται όλοι οι επιτάφιοι τις περιοχής . Καθώς όμως περνά η ώρα, η στιγμή για την περιφορά των τριών Ορθόδοξων επιταφίων και τη συνάντησή τους στην πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη, πλησιάζει. Επιλέξτε να σταθείτε στα σκαλιά μπροστά από το Δημαρχείο, περιμένοντας, για να παρακολουθήσετε το γεγονός. Οι ύμνοι της χορωδίας του Αγίου Νικολάου και η μπάντα του Δήμου «προειδοποιούν» για την άφιξή τους, μαζί με το πλήθος των πιστών που τους συνοδεύουν ευλαβικά. Τη στιγμή που συναντιούνται οι επιτάφιοι και το πλήθος του κόσμου που τους ακολουθεί, αντιλαμβάνεσαι ότι στην ατμόσφαιρα επικρατεί κατάνυξη, σιωπή, εσωτερικότητα και προσμονή για την κορύφωση του θείου δράματος. Το σκηνικό απόκοσμο και συναισθηματικά φορτισμένο. Το θείο δράμα κορυφώνεται με τρόπο που δημιουργεί δέος και την αίσθηση ότι τώρα συμβαίνει για πρώτη φορά, εκεί μπροστά σου!

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 18/4 : ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΔΕΙΠΝΟ

Η Πρώτη Ανάσταση σημαίνει το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ ταυτόχρονα οι πιστοί στις ορθόδοξες εκκλησίες αναγγέλλουν με τον δικό τους τρόπο το γεγονός, χτυπώντας δυνατά τα στασίδια τους, μέσα σε ένα πανδαιμόνιο ήχων, αναστάσιμων ύμνων και βροχής από φύλλα λεμονιάς που σκορπίζουν οι ιερείς.

Πρωινό και αναχώρηση για τον Μεσαιωνικό οικισµό της Άνω Σύρου, όπου θα επισκεφτούµε τον Καθολικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου, το Μοναστήρι των Καπουτσίνων και µέσα από τα στενά δροµάκια, θα φθάσουµε στο «κάτω τέρµα», όπου θα µας περιµένει το πούλµαν για να µας µμεταφέρει στην Ερμούπολη. Εκεί θα επισκεφθούµε πεζή τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, τη συνοικία Βαπόρια και τη «µικρή Βενετία», το µνηµείο του Άταφου Αγωνιστή. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στο μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας. Μετά την Ανάσταση θα μεταβούμε προαιρετικά στην Ερμούπολη για το αναστάσιμο δείπνο. η κομψή κυρά του Αιγαίου λάμπει κυριολεκτικά κάτω από τα βεγγαλικά που εκτοξεύονται από τον λόφο της Ανάστασης, αποκαλύπτοντας τη μοναδική της κομψότητα και μεγαλοπρέπεια, ακτινοβολώντας το αναστάσιμο μήνυμα στα πέρατα του Αιγαίου.Το ιδανικό τέλος αυτής της βραδιάς, είναι σίγουρα γαστρονομικό. Η παραδοσιακή μαγειρίτσα και το αρνάκι στο φούρνο με λεμονάτες πατάτες, σας περιμένον σε όλες τις τοπικές ταβέρνες.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19/4: ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για το παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Απόγευμα και βράδυ ελεύθερο.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 20/4: ​ΣΥΡΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο λιµάνι. Επιβίβαση στο πλοίο, απόπλους.

Tιμή συμμετοχής : 249€

Επιβάρυνση για δωμάτιο με θέα θάλασσα: 30€

Moνόκλινο: Επιβάρυνση 60€

Παιδιά εως 4 ετών: Δωρεάν

Παιδιά εως 7 ετών: 130€


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά με λεωφορεία του γραφείου
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ'επιστροφής
  • Συνοδός γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Horizon Blue Hotel 3*
  • 3 πρωινά
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Είσοδοι σε μουσεία

Ο,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο