ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

Πληκτρολογήστε Βυζαντινή Οχρίδα, Πάσχα & Πρωτομαγιά 2020

Οδική εκδρομή.

1η ημέρα: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (ΜΠΙΤΟΛΑ) - ΟΧΡΙΔΑ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για την Οχρίδα. Στάση στα σύνορα για όσους επιθυμούν να κάνουν αγορές στο κατάστημα DUTY FREE. Στη συνέχεια διέλευση συνόρων και επίσκεψη στο Μοναστήρι (Μπίτολα), όπου θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και το παζάρι. Άφιξη στην Οχρίδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

2η ημέρα: ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ - ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με πρώτη επίσκεψη στο Μουσείο Νερού για να θαυμάσουμε τα αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται από τον 12ο - 7ο αιώνα π.Χ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες. Εδώ ξεκίνησαν οι Κύριλλος και Μεθόδιος, οι Έλληνες μοναχοί να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και την Βίβλο. Θα μεταβούμε έπειτα στην παλιά πόλη της Οχρίδας. Περιήγηση στα καλντερίμια, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, τις βυζαντινές εκκλησίες (Αγ. Σοφία, Αγ. Νικόλαος) κάτω από το κάστρο του Τσάρου Σαμουήλ και τα μικρομάγαζα με τα είδη κεραμικής και λαϊκής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.

3η ημέρα: ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΤΣΑ - ΜΟΝΗ ΜΠΙΓΚΟΡΣΚΙ - ΜΑΥΡΟΒΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Ντριμ, μέσα από το φαράγγι της Ράντιτσα (38χλμ.) το μεγαλύτερο βατό φαράγγι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για το ιστορικό Μοναστήρι Μπιγκόρσκι και την λίμνη του Μαύροβο. Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ θα έχουμε και πάλι το δείπνο μας.

4η ημέρα: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΛΙΜΝΗΣ & ΣΤΡΟΥΓΚΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πόλη της Οχρίδας όπου σας προτείνουμε μια μίνι Κρουαζιέρα στην πανέμορφη Λίμνη. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε για βόλτα στην πόλη της Στρούγκας στον πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού. Από εκεί θα πάρουμε και τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας.

Στην 3ημερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 3η ημέρα του προγράμματος